Sprawdź szczegóły dotyczące kursu
Termin
Trwa nabór
Charakterystyka
1. Ocena stanu odżywienia pacjenta z chorobą nowotworową i nienowotworową. Wskazania do domowego żywienia.
2. Dysfagia-przyczyny i ocena kliniczna
3. Drogi i sposoby żywienia dojelitowego
4. Monitorowanie leczenia żywieniowego dojelitowego u dorosłych
5. Żywienie dojelitowe u dzieci
6. Zgłębnikowanie przez nos do żywienia do żołądkowego i dojelitowego, przez-skórna gastrostomia
7. Plan leczenia żywieniowego, leczenie żywieniowe w warunkach domowych w stanach terminalnych
8. Prezentacja przykładów klinicznych z żywienia dojelitowego
Forma zajęć
Zajęcia odbywać się będą w formie e-learningu, wykładów i warsztatów praktycznych.
Opłata za kurs
Opłata za udział w kursie kalkulowana jest wg określonej liczby zgłoszonych uczestników.
Miejsce zajęć
Zajęcia teoretyczne: Centrum edukacyjno-naukowym im. Sue Ryder
ul.Powstańców 6
86-050 Solec Kujawski
Informacje i zgłoszenia
Kierownik kursu: dr n. med. Krzysztof Tojek – Specjalizacja Chirurgii
Wykładowcy:
• dr n. med. Andrzej Stachowiak – Specjalizacja Medycyny Paliatywnej
• lek. med. Małgorzata Czapczyk – Specjalizacja Pediatrii, Specjalista Medycyny Paliatywnej, Specjalista Medycyny Rodzinnej
• lek. med. Wojciech Jaroszewski – Specjalizacja Medycyny Paliatywnej, Kierownik Medyczny Zespołu Opieki Paliatywnej
• mgr Aleksandra Nieruszewicz – Specjalista Pielęgniarstwa, Kierownik ds. pielęgniarstwa Hospicjum Domowe dla Dzieci
Na zakończenie szkolenia uczestnik otrzyma zaświadczenie o ukończeniu szkolenia oraz PUNKTY EDUKACYJNE (17 pkt.).
Osoby zainteresowane udziałem w kursie prosimy o logowanie się za pomocą formularza zgłoszeniowego poniżej strony oraz za pomocą SMK (Systemu Monitorowania Kształcenia)
Informacje szczegółowe: tel. (052) 515-40-40 oraz 668 044 631, email: info@sueryder.org.pl
Na zakończenie szkolenia każdy uczestnik otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu.